woensdag 22 april 2009

#Ding 9; tijd voor bezinning

De tijd die ik achter de pc heb doorgebracht is de afgelopen weken fors toegenomen. Sowieso door de oefenuurtjes samen met collega's en door het experimenteren thuis met de aangeleerde dingen. Er werd regelmatig een vreugdekreet de ruimte in geslingerd als iets weer gelukt was gevolgd door meewarige blikken van mijn partner. Frustrerend was het af en toe ook, daarvoor waren we al gewaarschuwd.

Een weblog voor mezelf onderhouden zal ik wellicht niet doen . Een weblog voor dommeldal waarin zaken die er toe doen of over onderwerpen die je met elkaar afspreekt lijkt me zinnig. Misschien krijgen we nog ideeen (digitale leeskring?) om met de klanten of doelgroepen een weblog te onderhouden.

Zo kom ik regelmatig interessante onderwerpen tegen via de blogs en RSS van bibliotheek 2.0. Het gebruik van RSS zie ik wel zitten, voor werk en privé. Niet meer al je opgeslagen favorieten in de gaten houden en snel bijvoorbeeld het plaatselijke nieuws volgen omdat we een landelijke krant hebben thuis. Onze klanten en samenwerkingspartners kunnen we via RSS van alles op de hoogte houden: activiteiten, aanwinsten, recensies enz.

Dat er zoveel programmaatjes waren om foto's te bewerken was een verrassing. Leuk om te doen voor mezelf en voor de bibliotheek ook wel handig. De foto's uit Flickr gebruiken voor aankondigingen, activiteiten, opleuken tentoonstellingen e.d. Onze pr-afdeling werkt waarschijnlijk liever met een krachtig eigen pakket.

N.al.v. de vakantiebanenmarkt en een vraag van een journalist gisterenavond in vestiging Nuenen werd ik vanmorgen via RSS van bibliotheken.nl geattendeerd op de onderstaande tekst. Tijd voor dommeldal om ook WerkZat te introduceren voor de klant:
"WerkZat groeit door naar landelijk netwerk
In het begin was het wennen dat de bibliotheek op het gebied van werk meer te bieden heeft dan alleen informatie. Voor bezoekers, de bibliotheken zelf en de lokale samenwerkingspartners. Toch is het, net als in de landen om ons heen, steeds normaler geworden dat de bibliotheek een rol speelt bij het vinden van ander werk of bij omscholing.

WerkZat biedt informatie, spreekuren van loopbaancoaches en arbeidsadviseurs en diverse workshops op het gebied van werk en ontwikkeling. Vaak in samenwerking met lokale partners als de gemeente, het UWV Werkbedrijf of de Kamer van Koophandel. Gratis of tegen een kleine vergoeding, dus toegankelijk voor iedereen.

Nu WerkZat aanwezig is in veel bibliotheken, is het tijd voor verdere professionalisering.
Ook deze economische crisis, waardoor veel mensen op zoek zijn naar ander werk of willen omscholen, is aanleiding voor extra promotie en inhoudelijke doorontwikkeling van WerkZat"


Door al de dingen die we nu geleerd hebben en nog gaan leren is het wel oppassen geblazen dat er geen communicatieverslaving ontstaat. De bedoeling is uiteindelijk dat we door al het geleerde efficienter met het internet omgaan via web 2.0. Toch?

Op naar ding 10.

Blogarchief